• Kansloze nederlaag ELI tegen SBC

• In de uitwedstrijd tegen de nieuwe koploper SBC heeft ELI 50 minuten lang stand kunnen houden. Toen werd de 2-0 gescoord en was het verzet van de jonge ploeg van Theo Donkers gebroken. De Blauwwitten konden door blessures niet met de sterkste opstelling aantreden op het kunstgrasveld in Son. Al in de 6e minuut kwam de thuisclub tot scoren, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de fase hierna leverde het offensief van SBC enkele schotkansen op, maar doelman Bjorn Mezenberg kon steeds afdoende ingrijpen. ELI kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. Met hard voor elkaar werken werd de meeste dreiging in de kiem gesmoord en als SBC al eens echt gevaarlijk werd stond doelman Mezenberg op zijn plek. ELI zelf kwam feitelijk niet aan een goed opgezette aanval toe. Pas in de 33e minuut zagen de meegereisde supporters het eerste schot van ELI. Willem Slegers schoot de bal langs het doel. Toen leek het er op, dat ELI met 0-0 de eerste helft zou kunnen afsluiten, maar 2 minuten later viel dan toch de openingstreffer. De bal belandde uit een vrije trap bij de gevaarlijke Joost van Heck. Deze bedacht zich geen moment en schoot uit de draai de bal via de paal achter de kansloze Mezenberg, 1-0. Kort voor rust kreeg ELI zijn tweede mogelijkheid, maar het schot van Bram Donkers ging langs de verkeerde kant van de paal.

In de 50e minuut viel met tweede treffer van van Heck in feite de beslissing, 2-0. Met de bijzonder fraaie 3-0 in de 60e minuut was de wedstrijd helemaal gespeeld. Het was Dirk van Eck, die met een omhaal "á la Luuk de Jong" deze treffer voor zijn rekening nam. Even later was het opnieuw van Eck, die met een strak schot de 4-0 maakte. Direct hierna werd het zelfs 5-0 door een ongelukkig eigen doelpunt van Lex Hollanders en leek een monsterscore voor de ploeg, die voor ELI een maatje te groot is, niet onmogelijk. Alleen Vonk wist nog een keer doel te treffen en de eindstand op 6-0 te bepalen.

Zondag staat voor ELI een veel belangrijkere wedstrijd op het programma als degradatiekandidaat Essche Boys op bezoek komt. Om degradatiezorgen te voorkomen is winst dan heel welkom.

Opstelling ELI: Bjorn Mezenberg, Roel van Mook, Lex Hollanders, Bas Hollanders (Stan Kastelijn), Bob Egelmeers, aaron Hurkx, Joost van der Tol, Frank van Berlo (Niels den Bol), Bram Donkers (Joris Ganzewinkel), Ruben van hoof en willem Slegers.