• Nipt verlies tegen Bavos

• Donderdagavond hebben onze blauwwitten een kleine nederlaag geleden in de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Bavos. Het team uit Bakel scoorde kort na rust de naar later bleek enige treffer, 1-0. Omdat zondag a.s. de return op het programma staat kan ELI direct revanche proberen te nemen. Opvallend was, dat het duel gespeeld werd op het kunstgrastrainingsveld van de club, omdat de lijnen van het (gras)hoofdveld niet aanwezig waren. Onder zomerse omstandigheden zorgde ELI voor het eerste gevaar. Randy van der Groef bood Roel Donkers een goede kans, maar deze schoof de bal voor langs. Direct hierna werd aan de andere zijde een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Even later kwam Michel den Bol iets te kort om een voorzet van Aaron Hurkx te verzilveren. Geleidelijk aan werd de thuisclub sterker en was enkele keren heel dreigend uit gevaarlijke voorzetten. Het dichtst bij een doelpunt was echter ELI. Kort voor rust had Roel van Mook pech, toen hij van een afstand van 35 meter de bal over de verraste Bavos-doelman tegen binnenkant paal schoot.

Direct na rust nam Bavos het initiatief en kwam snel op de 1-0 voorsprong door Sem Sleegers, die een solo fraai afrondde en doelman Robin Evers kansloos liet. De thuisclub bleef het betere spel houden, vond gemakkelijker de vrije man op het middenveld en het was Robin Evers, die een zekere goal van Van Lijssel voorkwam. Even later wist hij 2 keer op rij een doelpunt te voorkomen en had ELI geluk, dat Van Lijssel de bal tegen de lat schoot. In de slotfase probeerden de blauwwitten nog de gelijkmaker te forceren. Dat leverde enkele kansen op via vrije trappen. Roel van Mook zag zijn inzet nog juist tot corner verwerkt worden en Aaron Hurkx schoot zijn vrije trap nu juist naast het doel, waar hij een week eerder nog succesvol was. Door deze nederlaag blijft het onderin spannend. ELI blijft twee punten boven de ploegen staan, die degradatiewedstrijden moeten spelen.

Opstelling ELI: Robin Evers, Joost van der Tol, Lex Hollanders, Bas Hollanders, Patrick Swinkels, Aaron Hurkx, Roel van Mook, Niels den Bol (Joris Ganzewinkel) , Randy van der Groef (Harm Hazenveld), Bram Donkers en Roel Donkers (Frank van Berlo).