• Verlies voor onmachtig ELI

• Een aanvallend onmachtig ELI heeft tegen Boxtel verzuimd om een gelijkspel te halen. Al in de 10e minuut viel de voor de thuisclub heel ongelukkige en na later bleek de enige treffer. Bij een aanval van de bezoekers kopte Bas Hollanders de bal weg. Van ruim 20 meter afstand schoot Van de Biggelaar de bal tegen de paal. Via een andere ELI-verdediger caramboleerde de bal via Aaron Hurkx in het eigen doel, 0-1. De Blauwwitten lieten zich niet ontmoedigen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier leverde dat een mooie kans op voor Joris van Ganzewinkel toen hij door Aaron Hurkx oog in oog met de Boxtel-goalie werd gezet. Gehinderd door een verdediger liet Joris na om af te ronden. ELI probeerde met verzorgd voetbal op de bouwen en was veel in balbezit, maar de laatste bal was vaak onnauwkeurig. Het aantal uitgespeelde kansen in de eerste helft was dan ook heel beperkt. Rob Spijkers zag zijn afstandschot door de Boxtel-keeper gestopt en Lex Hollanders kwam 10 centimeter te kort om doeltreffend in te kunnen koppen. De beste kans werd nog op wat kolderieke wijze door de scheidsrechter ongedaan gemaakt. Bij een mooie combinatie tussen Roel Donkers en Rob Spijkers na een snel genomen vrije trap in het strafschopgebied versperde hij Spijkers de weg en ging hierna languit tegen het gras. Aan de andere kant moest de 18-jarige Bjorn Mezenberg, die opnieuw het ELI-doel op  kordate wijze verdedigde, enkele malen ingrijpen om een treffer van de snelle Boxtel-voorwaartsen te voorkomen.

Direct na rust viel bijna de 0-2 toen een als voorzet bedoelde inzet de lat schampte. ELI nam hierna het initiatief. De ploeg werkte hard en stoorde vroeg, maar wist nauwelijks gevaar te stichten voor het Boxtel-doel. Verder dan ongevaarlijke schoten van Rob Spijkers, Bram Donkers en Patrick Swinkels en een kopbal van Aaron Hurkx kwam de ELI niet. De incidentele snelle counters van de jonge Boxtel-ploeg leverden meer doelgevaar op.

Zondag reist ELI af naar Esch voor het duel tegen de plaatselijke Boys, die nog puntloos zijn.