• Belangrijke winst voor ELI

  • ELI boekte in de derby tegen RKGSV met 0-1 een belangrijke overwinning. Het goudhaantje was Niels den Bol, die halverwege de 2e helft de enige goal liet aantekenen. Door deze overwinning tegen een van de naaste rivalen is de ploeg van Jeroen Vermaas weer volop in de race voor deelname aan de nacompetitie. ELI met de van een blessure herstelde aanvoerder Coen Brouwers weer in de gelederen ging uitstekend van start. Binnen 15 minuten wist het 3 uitgelezen doelkansen te creëren, maar geen enkele hiervan werd verzilverd. Lars Teuben kopte, bijna op de doellijn staande, nog over het Gerwen-doel en Niels den Bol en Coen Brouwers hadden de pech, dat zij knap voorbereidend werk van Jaccy van den Enden niet met een treffer beloond zagen. Aan de andere zijde zag de thuisclub een treffer van Van Erp wegens duwen afgekeurd. Hierna werd met de nodige fysieke inzet de aanvalsopbouw van de ELI-middenvelders vaak gestopt. Jeremy Raaijmakers moest hierdoor vervangen worden. Tot de rust kregen beide ploegen nog nauwelijks goede doelkansen. Vorstenbosch schoot in goede positie rakelings voorlangs het doel van Erik Swinkels. Jaccy van den Enden zag zijn vrije trap nog knap gestopt door de Gerwense goalie.

    Direct na de theepauze had Ruben van Hoof moeten scoren op aangeven van Coen Brouwers, maar hij schoot over. Aan de overzijde toonde Erik Swinkels zijn klasse op een verraderlijk schot van De Loo. Beide ploegen gingen vol voor de winst met soms felle duels om de bal. In de 63e minuut leek Ruben van Hoof de openingstreffer te maken, maar de Gerwen-goalie wist nog redding te brengen. Uit de daaropvolgende hoekschop was het Niels den Bol, die in een mêlee van spelers de bal in de touwen schoot, 0-1.  Hierna kregen de Blauwwitten de wedstrijd behoorlijk onder controle, waarbij Thijs van der Aa met zijn sobere optreden in het hart van de defensie een heel goede rol vervulde. De slotfase was spannend omdat ELI verzuimde enkele mooi uitgespeelde kansen te verzilveren. Roel van Mook moest nog eenmaal doelman Swinkels assisteren om de gelijkmaker te voorkomen.  

    Zondag ontvangt ELI in de laatste thuiswedstrijd Mifano, dat met ELI strijdt om een plaats in de nacompetitie.

    Opstelling ELI: Erik Swinkels, Roel van Mook, Lars Teuben, Lex Hollanders, Thijs van der Aa, Youri Arts, Niels den Bol, Ruben van Hoof, Coen Brouwers, Jaccy van den Enden (88, Jarno Sterken)  en Jeremy Raaijmakers (34, Bart Verkuijlen).

    Foto: Coen Brouwers zet een tegenspeler op het verkeerde been. Lars Teuben, Roel van Mook en Lex Hollanders volgen het gespannen.