• Belangrijke winst voor ELI

    ELI heeft 3 belangrijke punten behaald in de uitwedstrijd tegen MVC. Na een 0-0 ruststand kon het jonge ELI-team in de 2e helft twee keer scoren en achterin de nul houden. De mannen van Theo Donkers gingen opnieuw met Bjorn Mezenberg als sluitpost van start. Achterin werd Lex Hollanders als bewaker van de sterke MVC-spits Bart Siebers geposteerd met Aaron Hurkx als libero en Stan Kastelijn en Patrick Swinkels als flankverdedigers. In de openingsfase was het spel van beide teams onrustig met weinig gevaar voor beide doelen. De ploeg uit De Mortel, die na twee gelijke spelen zijn eerste overwinning wilde boeken, was het eerst dichtbij een treffer, maar de bal kwam op de lat. Halverwege de 1e helft leek het veldoverwicht van MVC dan toch tot de openingstreffer te leiden, maar Bjorn Mezenberg redde prima. Het eerste gevaar van ELI viel na een half uur te noteren. Bram Donkers kwam een teenlengte te kort om een voorzet van routinier Rob Spijkers af te ronden. Het hardwerkende ELI-collectief met opnieuw de 17-jarigen Ruben van Hoof, Niels den Bol en Joris van Ganzewinkel in de basis, wist steeds meer een stempel te drukken op de wedstrijd hetgeen tot irritatie leidde bij de thuisclub. 2 gele kaarten waren het gevolg.

    Na de rust kwam Stijn Donkers als vervanger van de geblesseerd geraakte Aaron Hurkx in de ploeg. Deze wissel bleek al snel heel goed uit te pakken. De defensie van MVC slaagde er in de 52e minuut niet in om de bal bij een scrimmage weg te werken. Het was Stijn Donkers, die ELI op 0-1 bracht. Halverwege de 2e helft hadden beide teams een goede kans om tot scoren te komen. Bjorn Mezenberg voorkwam het doelpunt van MVC en zijn collega aan de overkant verhinderde een treffer van Roel Donkers. In de slotfase kregen de Lieshoutenaren steeds meer een overwicht. Dat leidde vlak voor tijd tot de tweede treffer. Bram Donkers kopte de bal uit een voorzet van Stijn Donkers in de touwen, 0-2. Door deze overwinning doet ELI goede zaken en vertoeft nu in de middenmoot.

    Zondag a.s staat opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma, wanneer ELI thuis het nog puntloze RKVV Keldonk ontvangt.  

     

    Foto: Bram Donkers en Rob Spijkers proberen de MVC-defensie vast te zetten.