• Coronavirus - update

 • Update

  Handen schudden

  Sinds 9 maart geldt het advies om geen handen meer te schudden, dus ook niet meer voorafgaand en na afloop van de wedstrijd. 

  Noord-Brabant

  Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: blijf in dat geval thuis! Deze oproep blijft gelden tot en met maandag 16 maart. 

   

  Nu er de afgelopen dagen meer Coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, willen wij iedereen graag wat meer duidelijkheid geven over dit thema vanuit ELI. 

  Omdat ELI zelf niet de expertise in huis heeft om dergelijke gezondheidsrisico’s goed in te kunnen schatten - anders dan met de bekende hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. - volgens wij als ELI de KNVB, die op haar beurt in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries staat, die met deze problematiek bezig zijn. We houden alle berichten nauwlettend in de gaten en nemen de adviezen uiteraard over. 

  Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan zullen wij die opvolgen maar hier is nog geen sprake van. 

  We hebben geluiden gehoord dat de KNVB geadviseerd zou hebben geen handen te schudden voorafgaand aan de wedstrijd. Dat is niet het geval. 

  Zoals gezegd volgen wij de richtlijnen vanuit het RIVM en de KNVB. Zodra hier nieuws over te melden is zie je dat terug op de website en informeren wij hierover.