• ELI 1 start competitie thuis tegen DOSL

  • Na 6 maanden zonder competitievoetbal start ELI 1 zondag de nieuwe competitie op het eigen sportpark ’t Luijtelaar tegen DOSL. Met deze ploeg uit Leende treft ELI direct al een van de onbekende tegenstanders. DOSL was vorig seizoen een subtopper in de 4e klasse. De Lieshoutenaren treffen namelijk een flink aantal clubs uit de regio Eindhoven naast ploegen als VOW, WEC en Boskant. De derby tegen Mariahout is wel gebleven. In de vrij lange voorbereidingsperiode werden naast de trainingen enkele vriendschappelijke duels gespeeld. Het team van Michael Thijs, die de selectie voor het 3e seizoen traint, heeft 2 bekerwedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen. Zowel VCO als SES werd met 4-1 verslagen. Dinsdag speelde ELI nog een bekerwedstrijd tegen Juliana Mill. Deze wedstrijd vond eerder geen doorgang wegens een “corona-geval” bij de tegenstander.

    Hopelijk zal het Covid-19 virus de nieuwe competitie weinig invloed hebben. Het bestuur van ELI heeft voor het eigen sportpark duidelijke regels opgesteld voor trainingen en wedstrijden, het gebruik van de kleedlokalen en voor de kantine. Het doet echter ook een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van eenieder.

    Het zal voor ELI zonder twijfel opnieuw een zwaar seizoen worden. Met enkele jonge talenten in de selectie en afgaande op het vertoonde spel in de afgelopen periode is het heel reëel te veronderstellen, dat de Lieshoutenaren zich handhaven in de 4e klasse. Een goede start is hiervoor belangrijk

    Foto: Nieuweling Bart van den Boogaard wacht af. Links Bart Verkuijlen.