• ELI 3 is landelijk nieuws na een 0-55 winst

  • Niet het resultaat van het vaandelteam van ELI was in voetbalminnend Lieshout zondag het gesprek van de dag, maar de puissante overwinning van ELI 3. Met liefst 0-55 !!! werd de bekerwedstrijd tegen nabuur Sparta 10 gewonnen. “Nooit vertoond”,” ongelooflijk”, “hoe is het mogelijk om in 90 minuten zoveel te scoren” was veelvuldig te horen in de ELI-kantine. Speler / leider Rob Vereijken verwoordde het uitstekend: “Ik heb dit logischerwijs ook nog nooit meegemaakt.
    Ondanks dat het verschil heel groot was en we zo vaak hebben gescoord, was het echt een heel vriendschappelijke pot. Geen gescheld, geen geschop. Die gasten bleven gewoon spelen. Maar als zij op een gegeven moment met acht man komen te staan, kan het hard gaan natuurlijk. Ik heb liever dat we een wedstrijd in de laatste minuut met 3-2 winnen, dan dat we met 55-0 winnen. De lol is er dan ook snel van af.” De vele goals hebben er wel voor gezorgd dat de onderlinge topscorerstrijd is losgebarsten. ,,De score is wel redelijk goed verdeeld over het team. Onze beide spitsen hebben er tien en negen gemaakt, en onze keeper is na de rust de spits in gedoken en scoorde ook nog eens zeven keer.”

    ELI 1 deed het beduidend minder. Na de 0-2 bekerwinst tegen 3 e klasser SV De Braak werd op eigen terrein met 2-3 verloren tegen 5 e klasser MVC. Op de winst van de ploeg uit De Mortel was weinig af te dingen. Al in de 4 e minuut moest doelman Beau Bastiaans met de voet redding brengen bij een kopbal van dichtbij. Kort hierna had Robert Neilen bijna succes met zijn bekeken lob. Na een kwartier was het Lex Hollanders, die in een uiterste poging een doelpunt te voorkomen de bal via de paal in eigen doel zag belanden, 0-1. Direct hierna was het Aaron Hurkx, die de gelijkmaker liet noteren, 1-1. Het sterkere MVC kwam nog voor rust op een 1-2 voorsprong. Na rust ging ELI op zoek naar de gelijkmaker. Eerst misten Robert Neilen en Danny de Koning nog goede kansen totdat Patrick Swinkels binnen de 16 ten val werd gebracht. Niels den Bol benutte dit buitenkansje vanaf de penaltystip, 2-2. In de 66 e minuut bracht van Hoof met een geweldige streep van 20 meter in de kruising MVC op 2-3. ELI, dat niet in zijn sterkste opstelling kon aantreden, was niet bij machte om de gelijkmaker te scoren en mocht blij zijn, dat MVC niet meer scoorde uit een van de counters.

    Zondag speelt ELI in eigen huis de laatste wedstrijd in het bekertoernooi tegen SV Brandevoort, aanvang 14.30 uur. Op zondag 26 september start de reguliere competitie. ELI gaat dan op bezoek bij EMK uit Nuenen.