• ELI blijft zonder puntenverlies

  • ELI boekte de vierde overwinning op rij via een vrij eenvoudige 0-4 uit tegen MVC. Al in de 10e minuut kwam de 0-1 op het scorebord. De snelle Ruben van Hoof werd in het beruchte gebied ten val gebracht. Spits Milos Milosevic liet MVC-goalie Spoormakers geen enkele kans. De blauwwitten bepaalden het spel en zetten meteen druk, waardoor de thuisclub nauwelijks op de ELI-helft kon komen. In de 22e minuut leidde het overwicht tot de tweede treffer. Jeremy Raaijmakers werd ten val gebracht. Uit de toegekende vrije trap kwam de bal via het MVC-muurtje voor de voet van Ruben van Hoof. Deze schoot van ca. 22 meter uiterst fraai in de bovenhoek, 0-2. Binnen het half uur verdween de spanning uit dit duel. Het was Niels de Bol, die de bal uit een afgemeten voorzet van de opgerukte Aaron Hurkx bij de 2e paal raak kopte, 0-3. Kort hierna kreeg Hurkx een dot van een kans, maar de MVC-goalie wist een doelpunt te voorkomen. In deze fase creëerde ELI een aantal goed uitgespeelde kansen, maar men faalde in de afwerking.

    Na rust probeerde de thuisclub ELI weg te houden van het eigen doel door al vroeg de aanvalsopbouw te storen. Deze opzet slaagde aanvankelijk, maar in de 61e minuut viel toch de 0-4. Het was opnieuw Aaron Hurkx, die op snelheid de achterlijn haalde. Zijn strakke voorzet werd door Milosevic bij de 2e paal knap binnengetikt. Direct hierna was het bij eenzelfde aanvalsopbouw opnieuw bijna raak, maar Milosevic kwam dit keer juist te kort. Hierna wisselden beide teams een aantal spelers. Hierdoor kwam de wedstrijd meer in evenwicht, zeker omdat Eli niet echt meer hoefde aan te dringen. In de 79e minuut leidde dat tot de eerste kans voor MVC. Adriaans kon vrij voor doelman Erik Swinkels van dichtbij raak schieten, maar de ELI-doelman stond op de juiste plek. Bij de aansluitende aanval tikte Erik Swinkels de bal over het doel. In blessuretijd verzuimden Milosevic en Raaijmakers nog om de 5e treffer te maken, maar daar maalde niemand om.

    Zondag 29 oktober staat de derby tegen ASV’33 op het programma met als bijzondere inzet de koppositie.

    Opstelling ELI: Erik Swinkels, Joost van Kasteren (65, Jarno Sterken), Floris van Hout,  Lars Teuben, Aaron Hurkx (76, Thijs van der Aa), Teun van den Boom, Ruben van Hoof, Niels den Bol (65, Lex Hollanders), Tijn van Hout (65, Pepijn Relou), Milos Milosevic en Jeremy Raaijmakers.

    Foto: Milos Milosevic wordt zwaar belaagd door 2 MVC-spelers.