• ELI kan niet winnen bij Mariahout

 • Rode lantaarndrager ELI reisde af naar Sportpark De Heibunders met de wetenschap dat ELI voor het laatst in 2011 drie punten pakte tegen Mariahout. 

  Op een goed bespeelbaar veld en met veel publieke belangstelling was de openingsfase duidelijk voor Mariahout. Een hoekschop van Tim Barten werd door Huib van Zutphen tegen de paal aan geschoten. Enkele minuten later zette Rob Wagemans een één-twee op met spits Danny van de Laar. ELI-keeper Beau Bastiaans keerde knap het schot van Wagemans. Het eerste wapenfeit van ELI was na een klein kwartier spelen. Niels den Bol schoot hard op goal maar Tom Hagelaars redde bekwaam. ELI kwam beter in de wedstrijd en met name linksback Tim Aarts van Mariahout had het in die fase lastig tegen de handige Willem Slegers. Zo had Slegers een goede actie en op zijn strakke voorzet kwam Robert Neilen een teenlengte tekort. Na een half uur spelen had Willem Slegers weer een mooie actie. Hij kapte zich fraai vrij echter zijn schot was onvoldoende om keeper Hagelaars te verschalken. Hierna kwam Mariahout weer beter in z'n spel. Wederom Rob Wagemans zette een één-twee op. Ditmaal met Stijn vd Bogaard. Dit leidde tot een grote mogelijkheid om Mariahout op voorsprong te brengen maar het schot van Wagemans ging net naast het doel. In de 40e minuut was het dan toch raak. Een 'no-look' pass van Tim Barten verraste heel de achterhoede van ELI en zo kon a-junior David van Rossum vrij op het doel van Bastiaans af lopen. Van Rossum twijfelde niet en nam de bal direct op zijn linkerslof; een prachtig doelpunt in de kruising: 1-0. ELI was de weg even kwijt en Tim Barten had de 2-0 op zijn voet. Hij draaide en kapte zich vrij en had een lobje in gedachte. Helaas voor Tim was de lob niet hoog genoeg.

  De 2e helft was amper 1 minuut onderweg toen Jens Leenders de rode kaart kreeg na een trappende beweging op Niels den Bol. Mariahout moest met 10 man verder. Een foutje in de achterhoede leidde tot een grote kans voor Willem Slegers; echter hij twijfelde veel te lang dus de kans ging verloren. ELI had een veldoverwicht maar speelde vaak te gehaast of met de lange bal. De achterhoede van Mariahout bleef vrij gemakkelijk overeind en kon in de counter enkele malen gevaarlijk worden. Na een uur spelen schoot Rob Wagemans hard op het doel van ELI. Bastiaans had de bal niet klemvast maar redde wel weer erg goed op de rebound van David van Rossum. Uit een andere counter kon de snelle David van Rossum vrij op doelman Bastiaans af gaan. Uitblinker Bastiaans bleef echter goed kijken naar de bal en hield ELI wederom op de been. ELI probeerde de gelijkmaker te forceren en bracht aanvaller Minten binnen de lijnen. Hij kwam met zijn eerste actie net niet goed uit met z'n passen anders had hij een grote mogelijkheid om ELI op gelijke hoogte te brengen. De bezoekers probeerden het daarna wel maar tot echte mogelijkheden kwam het niet. Zo bleven de drie punten in Mariahout. Met de wetenschap dat ELI met 8 punten en Mariahout met 17 punten de winterstop in gaan, zien de feestdagen er voor coach Michael Thijs van Eli nét wat anders uit dan voor coach Wilko Verhoeven van vv Mariahout.

   

  Opstellingen:

  vv Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Sander Scheepers, Huib van Zutphen en Tim Aarts (76. Roy van Dijk). Stijn vd Bogaard, Jens Leenders en Rob Wagemans. David van Rossum, Danny vd Laar (88. Luciano Deben) en Tim Barten.

  ELI: Beau Bastiaans, Mart Bekkers, Bas Hollanders (84. Erik Swinkels), Lex Hollanders en Aaron Hurkx. Ruben van Hoof, Niels den Bol en Robert Neilen. Willem Slegers, Roel Donkers en Joris Ganzewinkel (81. Geert Minten)

   

  Op de foto: Tim Aarts van vv Mariahout en Willem Slegers van ELI in duel. Op de achtergrond kijken Roel Donkers en Rob Wagemans  toe.