• ELI kan opnieuw niet winnen

  • ELI is er niet in geslaagd om zich te revancheren voor de duidelijke nederlaag tegen VOW. De goed spelende Eindhovense studentenvereniging Pusphaira wist met 2-4 de winst naar zich toe te trekken. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in de 1e helft en konden ook erg weinig kansen creëren. De bezoekers waren vanuit een gesloten verdediging incidenteel gevaarlijk met snelle uitvallen. Dat leverde in de 25 e minuut de 0-1 voorsprong op. Van de Lee scoorde met een fraaie bal in de bovenhoek. ELI was pas in de 34 e minuut gevaarlijk. Danny de Koning had de pech, dat de bal uit zijn vrije trap via binnenkant paal weer terug in het veld kwam. Direct hierna kwamen de blauwwitten verdiend op gelijke hoogte. Niels den Bol schoot de bal strak in de verre hoek, 1-1.

    Na de theepauze was het Maurice Vinkenburg, die in de 51 e minuut voor het eerste gevaar zorgde. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal keihard tegen de kruising. De verwachting was, dat ELI nu op voorsprong zou komen, maar het duel draaide binnen 10 minuten volledig om. Pusphaira wist 3 keer te scoren omdat de ELI-defensie verzuimde afdoende in te grijpen en de bezoekers heel effectief met de geboden kansen omgingen, 1-4. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en ging ELI vol op de aanval spelen. Dat leverde nog een aantal doelrijpe kansen op. Danny de Koning zag zijn inzet uit een voorzet van Patrick Swinkels tegen de paal gaan. Even later maakte Jordy van den Eijnden de 2-4, waarbij velen aan buitenspel dachten. In de 89 e minuut leek alsnog de aansluitingstreffer te vallen, maar de Pusphaira-goalie wist met veel geluk een poeier van Thijs van der Aa nog tot corner te verwerken. In blessuretijd miste een Pushaira-aanvaller nog voor een leeg doel en zag Patrick Swinkels zijn strakke schot nog juist gekeerd. 
    Zondag speelt ELI opnieuw thuis en is dan gastheer van het sterke DOSL, dat VOW met 6-0 klop gaf.

    Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bas Hollanders, Lars Teuben, Roel Donkers , Frank van Berlo, Rob Spijkers, Niels den Bol (79, Thijs van der Aa), Yoeri Arts (53, Patrick Swinkels), Coen Brouwers, Danny de Koning en Maurice Vinkenburg (53, Jordy van den Eijnden).


    Foto: Coen Brouwers krijgt een vrije trap mee; (vlnr.) Roel Donkers, Niels den Bol en Danny de Koning kijken toe.