• ELI lijdt opnieuw flinke nederlaag

  • Na het verlies van vorige week heeft ELI weer een pijnlijke nederlaag geleden. Tegen sv Brandevoort werd een duidelijke 3-0 nederlaag geleden. De Blauwwitten misten door blessures enkele bepalende spelers op het middenveld en zijn daardoor onvoldoende in staat om echt gevaar  te stichten voor het vijandelijke doel. Op het nieuwe kunstgras kwam het eerste doelgevaar van de thuisclub, maar Erik Swinkels redde bekwaam op het lage schot. In de 17e minuut was het Jeremy Raaijmakers, die met zijn afstandsschot de Brandevoort-goalie tot een mooie redding dwong. Halverwege de 1e helft kwam de thuisclub op 1-0 door een te gemakkelijke weggegeven treffer van Kroezen. Een minuut later had ELI de pech, dat de bal uit een hoekschop van Jaccy van den Enden via de 2e paal weer het veld in caramboleerde. Nadat Kroezen juist langs het ELI-doel had geschoten werd ELI sterker. Het ontbrak het team van trainer Jeroen Vermaas echter aan enig geluk. Ruben van Hoof werd binnen het beruchte gebied opgevangen, maar de claim voor een strafschop werd genegeerd. Tijn van Hout zag tot 2 keer toe zijn inzet van dichtbij nog tegengehouden en Aaron Hurkx miste een opgelegde kans.

    Direct na rust viel de beslissing. Balverlies bij een hoekschop van ELI gaf Grootens de kans om simpel de 2-0 te scoren. Even later liet dezelfde speler de wegens buitenspel fel betwiste 3-0 aantekenen. Hierna was het echte vuur uit de wedstrijd. ELI drong nog wel aan op een beter resultaat, maar het ontbrak ofwel aan enig geluk bij goede doelkansen, stond de paal succes in de weg ofwel was er onmacht om kansen doeltreffend af te ronden. Door deze nederlaag dreigen de Lieshoutenaren de kans op het spelen van de nacompetitie te missen.  

    Daarom dient ELI zondag de thuiswedstrijd tegen SPV, dat verrassend van koploper HVV Helmond won, met winst af te sluiten.

    Opstelling ELI: Erik Swinkels, Roel van Mook, Lars Teuben, Lex Hollanders, Aaron Hurkx, Ruben van Hoof, Randy van der Groef (60, Thijs van der Aa), Niels den Bol (82, Bas Hollanders), Jaccy van den Enden, Tijn van Hout (60, Jarno Sterken) en Jeremy Raaijmakers.

    Foto: Jeremy Raaijmakers in een duel om de bal, Tijn van Hout (l) en Niels den Bol (r) kijken toe