• ELI neemt eerste horde voor promotie

 • Op overtuigende wijze heeft ELI de eerste hindernis genomen voor promotie naar de 3e klasse. Steensel keerde met een afgetekende 4-1 nederlaag huiswaarts. Na het eerste vuurwerk buiten de lijnen waren de vele toeschouwers in de 8e minuut getuige van het eerste vuurwerk op het veld. Uit een op de rechterflank opgezette aanval werd de bal door Coen Brouwers breed gelegd naar Jaccy van den Enden. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal strak bij de 2e paal binnen, 1-0. Even later reageerde doelman Erik Swinkels attent om een snelle gelijkmaker van Steensel te voorkomen. In de 13e minuut was het opnieuw Jaccy van den Enden, die een lange bal van Erik Swinkels op waarde schatte. Zijn boogbal belandde nog op het doelnet. Dat bleek slechts uitstel voor zijn 2e treffer. Een minuut later mocht Jaccy een vrije trap nemen op 20 meter van het doel. Heel bekeken plaatste Van den Enden de bal langs de muur in het doel 2-0. ELI controleerde hierna de wedstrijd en dwong met goed veldspel Steensel terug op eigen helft. Met een sterk spelende Youri Arts als controlerende middenvelder en de aanvallende impulsen van aanvoerder Coen Brouwers creëerde ELI een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong nog verder te vergroten. De mooiste actie was in de 34e minuut te zien; Youri Arts wipte de bal over zijn tegenstander, waarna de omhaal van Coen Brouwers bijna doel trof. Ook Bart Verkuijlen was bijna succesvol, maar de Steensel-goalie kon beide keren zijn felle schoten pareren. Steensel was in deze fase onmachtig om daar enig doelgevaar tegenover te stellen.

  Direct na rust viel de beslissing, toen Coen Brouwers aan de zijkant van het 16-metergebied onnodig werd weggeduwd. Hijzelf schoot de toegekende strafschop onberispelijk raak, 3-0. In de 56e minuut deden de bezoekers wat terug met een heel fraaie treffer. Gijs Theuws schoot de bal snoeihard binnen bij de verre kruising, 3-1. Meteen hierna kwam de 4-1 op het scorebord. Het was Youri Arts, die op aangeven van Roel Donkers scoorde. Hierna kon trainer Michael Thijs volop wisselen om enkele spelers rust te geven en andere in staat te stellen voor eigen publiek hun kunnen te tonen. Steensel kon niet meer gevaarlijk worden en had het geluk, dat Lars Teuben zijn solo afsloot met een bal tegen de paal en Jordy van den Eijnden een grote kans onbenut liet.

  Donderdag 16 juni speelt ELI de tweede promotiewedstrijd, en wel uit tegen GSBW in Goirle. Aanvang 20.00 uur. De winnaar van dit duel speelt zondag 19 juni tegen een nog niet bekende tegenstander om één promotieplaats naar de 3e klasse.

  Opstelling ELI: Erik Swinkels, Roel van Mook (73, Randy van der Groef), Lars Teuben (73, Mart Bekkers), Lex Hollanders, Aaron Hurkx, Youri Arts, Niels den Bol (46, Jordy van den Eijnden), Bart Verkuijlen, Coen Brouwers, Jaccy van den Enden (52, Roel Donkers)
  en Robert Neilen.


  Foto: De doelman van Steensel, belaagd door Aaron Hurkx, tikt de bal over. Links Lex Hollanders.