• ELI 1 Promoveert naar de 3e Klasse! Gefeliciteerd !!!
  • ELI promoveert naar 3e klasse

  • Twintig jaar heeft het geduurd voordat ELI weer mag uitkomen in de 3e klasse. Deze promotie komt omdat in de finaleronde van de nacompetitie HBV uit Beers met 3-1 werd verslagen. Op sportpark De Voskuilen in Venhorst zorgden de veelal jonge supporters van beide ploegen al voor aanvang van het duel met vuurwerk en gele en blauwe rookbommen voor een goede sfeer ondanks de regen. HBV, dat vorige week overtuigde tegen Milsbeek, ging het best van start en kreeg 2 kansen. Doelman Erik Swinkels liet zich echter niet verrassen. Het eerste gevaar aan ELI-zijde kwam na 6 minuten bij de eerste hoekschop. In de 9e minuut viel de openingstreffer. De rush van Aaron Hurkx werd ten koste van een gele kaart gestopt. Uit de toegekende vrije trap was het Jeremy Raaijmakers, die de bal rechtstreeks in het HBV-doel zag verdwijnen, 1-0. Deze treffer werkte bevrijdend. De blauwwitten van trainer Jeroen Vermaas trokken het spel naar zich toe en kregen via Ruben van Hoof en Jeremy Raaijmakers goede doelmogelijkheden. De grootste mogelijkheid had Aaron Hurkx, die na een snelle solo door de HBV-defensie binnen de beruchte lijnen ten val kwam. Een strafschop, waar ook vele Beerse supporters op rekenden, werd niet toegekend. ELI bleef de wedstrijd domineren, maar Niels den Bol vergat een pass op maat van Joost van Kasteren te verzilveren en de soeverein spelende Lars Teuben kon na een solo Milos Milosevic net niet bereiken. In de 24e minuut kwam de verdiende 2-0 op het scorebord. Milos Milosevic schoof de bal uit een voorzet van Ruben van Hoof binnen. Even hierna was het de snelle Niels den Bol, die bijna succes had. Het veldoverwicht van ELI en de 2-0 achterstand noopte de HBV-trainer om te wisselen en een extra aanvaller in te brengen. ELI hield echter tot de rust het overwicht en was via de overtuigende Jeremy Raaijmakers en Tijn van Hout dichtbij nog een treffer.

    De Lieshoutse ploeg zag direct na rust een HBV, dat zich nog niet gewonnen gaf. Nadat een goede kans nog voorlangs was gegaan had HBV de pech, dat bij een inzet de bal tegen de lat ging. Aansluitend was het aan de andere zijde een verdediger, die zijn doelman te hulp kwam en met een sliding een doelpunt van Milosevic kon voorkomen. Hierna wist de HBV-goalie een treffer van Raaijmakers en Milosevic te voorkomen. Na een uur spelen leek de 2-1 te vallen in dit aantrekkelijke duel en daarmee de spanning in de wedstrijd terug te komen, maar met het nodige geluk en het been van doelman Erik Swinkels bleef een doelpunt uit. De degelijke ELI-defensie hield hierna de controle en gaf geen kansen weg. Omdat de ELI-voorwaartsen enkele grote kansen op de 3-0 misten  keerde in de 76e minuut opeens de spanning terug door een doelpunt van aanvoerder Hendrix uit een vrije trap, 2-1. Kort hierna moest een HBV-speler na een domme gele kaart het veld verlaten. ELI wist van de man-meersituatie niet echt te profiteren, maar gaf ook geen kansen weg. Diep in blessuretijd was het de snelle Lars Brinks, die met zijn doelpunt de 3-1 liet aantekenen, de promotie zeker stelde en het startsein gaf voor grote euforie onder de spelers en de gehele ELI-aanhang. Na twee keer gestrand te zijn in de halve finale van de nacompetitie promoveert de ploeg van trainer Jeroen Vermaas en zijn assistent Bart-Jan van der Aa nu naar de 3e klasse. Voor het bestuur van ELI is deze promotie de kers op de taart van een seizoen, waarin de kantine aan de buiten-  en binnenkant een ingrijpende verbouwing heeft ondergaan.  

    Opstelling ELI: Erik Swinkels, Joost van Kasteren, Lars Teuben, Floris van Hout, Aaron Hurkx, Youri Arts, Ruben van Hoof, Jeremy Raaijmakers, Niels den Bol (79, Lars Brinks), Tijn van Hout (63, Teun van den Boom) en Milos Milosevic               

    Foto: Vreugde vanwege de promotie.