• ELI verliest diep in blessuretijd

 • Het was 4 over half vijf op sportpark ‘t Luijtelaar; ELI en Stiphout Vooruit speelden in de 12e!! minuut van de extra tijd, toen Bram Prinsen de winnende 1-2 liet aantekenen. Grote blijdschap, opluchting en tevredenheid bij de bezoekers. Diepe verslagenheid, woede en een groot gevoel van onrechtvaardigheid bij eenieder, die bij ELI was betrokken, omdat deze treffer in buitenspel was gemaakt. Ook was er veel onbegrip omdat de door de scheidsrechter aangegeven laatste minuut 4 minuten duurde. Het was voor de hardwerkende mannen van Michael Thijs heel zuur, dat de hekkensluiter, na een slechte eerste helft, na de rust op gelijke hoogte kwam met een van de kampioenskandidaten, even nog aanspraak leek te maken op een voorsprong en aan het einde toch zonder winstpunt bleef. 

  Stiphout Vooruit was in de 1e helft lange tijd heel dominant, overvleugelde ELI en kreeg bijna 20 hoekschoppen, waarvan 7 in een tijdsbestek van 2 a 3 minuten. Al deze hoekschoppen leverden direct doelgevaar op, maar steeds kon Beau Bastiaans samen met zijn defensie de openingstreffer voorkomen. ELI kon nauwelijks onder deze druk uit komen en het duurde dan ook tot de 37e minuut voordat de Stiphout-goalie een bal kreeg te verwerken. De thuisclub kreeg steeds beter vat op de tegenstander en leek ongeschonden met 0-0 te kunnen gaan rusten. Kort voor rust viel toch de 0-1 door spits Jorn Dekkers. 

  ELI gaf zich na de pauze lang niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Er ontstond een evenwichtig duel met goede doelkansen aan beide zijden. Zo ging een schot van Jordy  van den Eijnden over en kon de Stiphout-goalie de bal uit een vrije trap van Niels den Bol nog juist tot hoekschop verwerken. In de 70e minuut kreeg ELI een hoekschop na een prachtige solo van Jordy van den Eijnden. Het was Ruben van Hoof, die de bal fraai tussen de palen schoot, 1-1. Even later kon Willem Slegers alleen op de doelman af gaan. Hij kon de bal niet goed controleren, waardoor de kans op een voorsprong voor ELI verloren ging. Aan de andere zijde had ELI niet te klagen, dat een inzet van Van Bokhoven tegen de paal ging. Er ontstond een hectische slotfase, omdat Stiphout Vooruit kost wat kost wilde winnen en ELI minimaal de 1-1 wilde vasthouden. In de 8e minuut van de extra tijd, toen velen al verbaasd waren dat de wedstrijd nog niet afgefloten was, schoot Jorn Dekkers nog op de lat en leek de 1-1 de eindstand te worden. Toen echter begon de laatste minuut, die 4 minuten lang duurde en die Stiphout nog de winst opleverde.    

  Zondag staat voor ELI opnieuw een zware wedstrijd te wachten wanneer het op bezoek gaat bij de nummer 2 Rood Wit’62. 

  Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen (Mart Bekkers), Lex Hollanders, Frank van Berlo, Joost van der Tol, Aaron Hurkx, Ruben van Hoof, Joris Ganzewinkel (Jordy van den Eijnden), Niels den Bol, Roel Donkers(Willem Slegers) en Robert Neilen.

  Foto: Joost van der Tol probeert een actie van Vervoort te voorkomen. Midden achter de weer herstelde Frank van Berlo, rechts Lex Hollanders en half verscholen Aaron Hurkx.