• ELI wint 3e periodetitel

• De vreugde bij de spelers en trainersstaf was groot toen bekend werd, dat DOSL verloren had van kampioen Acht. Door de eigen 0-2 overwinning op Boskant en het verlies van DOSL werd ELI winnaar van de 3e periode en werd beslag gelegd op de 3e plek in de eindrangschikking. Dat betekende tegelijk, dat ELI de eerste wedstrijd om promotie naar de 3e klasse op eigen terrein mag spelen. Voorafgaande aan deze laatste competitiewedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Bert van Leuken, 40 jaar lang ELI-voorzitter en hét gezicht van ELI.

De Lieshoutenaren startten zonder aanvoerder Coen Brouwers, maar dat was in het spel niet te merken. De mannen van de vertrekkende trainer Michael Thijs hadden de gehele partij de overhand. Halverwege de 1e helft had ELI op een 0-1voorsprong moeten komen, maar Roel Donkers miste twee opgelegde kansen. In de 28e minuut kwam dan toch de verdiende 0-1 op het scorebord. Het was Robert Neilen, die de goede Boskant-goalie verschalkte. In de 43e minuut wist deze goalie met een fraaie redding nog een kopdoelpunt van Jaccy van den Enden te voorkomen. Een minuut later viel dan toch de 0-2. Het was Lex Hollanders, die een afgemeten voorzet van Roel van Mook bij de 2e paal binnenkopte.

Direct na rust kreeg ELI diverse goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar goed keeperswerk voorkwam dit. De Lieshoutse ploeg bleef de controle over de wedstrijd houden, ook al misten halverwege de 2e helft Jaccy van den Enden en Bart Verkuijlen ideale kansen. Een kwartier voor tijd was het Jim van der Zanden, die de enige kans van de thuisclub van dichtbij miste. In de slotfase was het de snelle Jordy van den Eijnden, die nog een treffer op zijn schoen had, maar hij miste.

Zondag 12 juni speelt ELI de eerste promotiewedstrijd op het eigen sportpark ’t Luijtelaar. Bij winst speelt ELI in diezelfde week nog een uitwedstrijd. Bij verlies is het tot al succesvolle seizoen 2021-2022 geëindigd.

Opstelling ELI: Erik Swinkels, Roel van Mook, Lars Teuben, Lex Hollanders, Aaron Hurkx, Youri Arts, Niels den Bol, Bart Verkuijlen, Roel Donkers, Jaccy van den Enden (72, Jordy van den Eijnden) en Robert Neilen.