• Gevoelig verlies ELI

• ELI leed in de topper tegen HVV Helmond een duidelijke 1-4 nederlaag. De bezoekers waren feller, meer gedreven, slimmer in de duels en hebben enkele heel vaardige spelers in de ploeg. De eerste thuisnederlaag sinds begin april, die ELI op deze grauwe zondagmiddag leed, was dan ook heel terecht. Toch had dit duel tussen de beide koplopers anders kunnen verlopen. Want al na 26 seconden kwam ELI op voorsprong. Na een actie van Ruben van Hoof kwam de bal voor de voet van Yoeri Arts. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal van zeker 20 meter fraai in de bovenhoek, 1-0. 2 minuten later had de thuisclub op 2-0 moeten komen, maar aanvoerder Coen Brouwers miste de door Aaron Hurkx aangeboden dot van een kans. Na het openingsoffensief van de Blauwwitten kwam HVV Helmond steeds beter in het spel en werd het een gelijk opgaande partij. Nadat beide doelmannen een goede kans onschadelijk hadden gemaakt viel in de 26e minuut de gelijkmaker. Uit een onnodig weggegeven hoekschop was het Echaaibi, die van dichtbij de 1-1 aantekende. Dit werd ook de ruststand, waarmee de thuisclub het meest tevreden kon zijn, omdat HVV enkele goede doelpogingen nog niet wisten te verzilveren.

Na de rust kwam ELI weer wat beter voor de dag en kreeg via Ruben van Hoof een goede mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen, maar de doelman wist een doelpunt te voorkomen. Halverwege de 2e helft viel binnen 1 minuut de beslissing. Opnieuw was het Echaaibi, die uit een hoekschop scoorde, 1-2. Direct hierna was het Hertog, die optimaal profiteerde van het uitglijden van Lars Teuben op het kletsnatte veld en bekeken doelman Erik Swinkels kansloos liet, 1-3. De blauwwitten trachten hierna nog de aansluittreffer te maken, maar kwamen niet verder dan pogingen van Tijn van Hout en Ruben van Hoof. Aan de andere zijde lukte het Lopez Garrida om via een snelle counter de 1-4 eindstand binnen te schieten. Door deze nederlaag is HVV de nieuwe koploper, maar heeft ELI nog steeds de minste verliespunten.

Zondag a.s. heeft ELI de gelegenheid om op eigen terrein een en ander recht te zetten tegen SV Brandevoort.

Opstelling ELI: Erik Swinkels, Bart Verstappen (57, Maurice Vinkenburg), Lars Teuben, Lex Hollanders, Aaron Hurkx, Youri Arts, Teun van den Boom, Coen Brouwers (71, Tijn van Hout), Jaccy van den Enden, Robert Neilen (46, Jeremy Raaijmakers) en Ruben van Hoof.