• Hardwerkend ELI pakt punten bij Boskant

• ELI is er in geslaagd om in de eerste uitwedstrijd van het seizoen in de 4e klasse een punt mee naar Lieshout te nemen. De hardwerkende ploeg van Theo Donkers dwong Boskant na een 1-0 achterstand nog een 1-1 gelijkspel af door een fraaie kopbal van Aaron Hurkx. ELI startte met 3 andere basisspelers dan in het thuisduel tegen WODAN. Bjorn Mezenberg verdedigde met verve het ELI-doel, Roel van Mook kon zijn energie op de rechterflank kwijt en de 17-jarige Niels den Bol maakte een verdienstelijk debuut als basisspeler in een competitiewedstrijd.  Het eerste gevaar in dit duel kwam van ELI. Het was Bram Donkers, die de bal uit een voorzet van de ijzersterk spelende Ruben van Hoof naast schoot. Hierna was de thuisclub de bovenliggende partij met goede scoringskansen voor  Wijdeven en Veldkamp. Na een half uur bracht Niels den Bol Ruben van Hoof in stelling, deze passeerde zijn man, maar wist het doel niet te vinden. Even later voorkwam Bjorn Mezenberg een tegengoal. Hij toonde zich de sterkste toen Veldkamp alleen op hem af kwam. De hechte, hardwerkende ELI-collectief gaf tot de rust nauwelijks nog kansen weg en probeerde via snelle counters succes te hebben.

In de 53e minuut kreeg ELI de beste kans om op voorsprong te komen toen een pass van Roel van Mook Ruben van Hoof bereikte. Deze passeerde de Boskant-goalie, maar zijn inzet werd nog geblokkeerd.

Even later viel aan de andere zijde het openingsdoelpunt. Het was Van de Linden, die de bal uit een vrije trap bij de 2e paal binnenkopte, 1-0.

Hierna kreeg de thuisclub enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar Bjorn Mezenberg hield zijn doel schoon. 20 minuten voor tijd viel de niet onverdiende gelijkmaker. Het was de hoogopspringende Aaron Hurkx, die de bal uit een corner van Rob Spijkers hard onder de lat binnenkopte en daarmee het eerste doelpunt van ELI in deze competitie liet aantekenen, 1-1.

In dit aantrekkelijke duel, waarbij beide ploegen de aanval bleven zoeken, maakte ELI nog bijna de 1-2. Na een goed opgezette aanval over meerdere schijven kon Aaron Hurkx uithalen, maar zijn vuurpijl werd nog juist van richting veranderd.

Zondag a.s staat opnieuw een belangrijke uitwedstrijd op het programma, wanneer de jonge ELI-ploeg op bezoek gaat bij MVC in De Mortel.