• In memoriam: Bert van Leuken

 • Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat Bert van Leuken is overleden.

  Bert was 75 jaar lid van onze vereniging en heeft in die periode ontzettend veel betekend voor ELI. Van 1968 tot 2008 was hij onafgebroken voorzitter van onze vereniging en daarmee het gezicht van ELI, veelal dagelijks aanwezig op sportpark ‘t Luijtelaar. Bij zijn afscheid als voorzitter is hij benoemd als erevoorzitter van ELI. Naast bestuurder bij ELI heeft hij ook diverse functies bij de KNVB uitgeoefend. Nadat hij gestopt was als bestuurder, bleef hij zeer betrokken bij ELI.

  Onder zijn leiding zijn er grote veranderingen gerealiseerd. Een voorbeeld hiervan is de verhuizing van sportpark de Raam naar het huidige sportpark. In 1975 werd het nieuwe complex met kleedkamers en kantine in gebruik genomen. Een grote vooruitgang ten opzichte van het oude sportpark. Andere voorbeelden: bouw van de overdekte zittribune en realisatie veldverlichting op ons hoofdveld. In zijn laatste jaren als voorzitter zijn de huidige kleedkamers gerealiseerd, geopend in augustus 2007.

  Ook sportief werden er successen geboekt met het eerste elftal. Dat in de jaren 80 en 90 enkele keren kampioen werd in de 4e klasse. Eind jaren negentig heeft ELI zelfs lange tijd in de 3e klasse gespeeld.

  Voor alle uren die Bert vrijwillig heeft besteed aan de vereniging, heeft hij diverse onderscheidingen ontvangen. Onder andere is hij benoemd tot lid van verdienste van de KNVB en ontving hij bij zijn afscheid als voorzitter de gouden speld van de NKS.  

  De crematieplechtigheid wordt gehouden op dinsdag 7 juni om 10:30 uur in de aula van crematorium ’t Laar, Oranjelaan 54 in Beek en Donk. U kunt afscheid nemen van Bert in uitvaartcentrum ’t Laar op zaterdag 4 juni tussen 12:30 en 13:30 uur

  We wensen Annie, kinderen, kleinkinderen en alle andere nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies.