• Korte update rondom het coronavirus

 • Dinsdagavond 21 april jl. kondigde minister-president Mark Rutte aan dat de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld kunnen worden. Jeugd tot en met 12 jaar mag de sportvelden weer op en in teamverband trainen met elkaar. De oudere jeugd vanaf 13 t/m 18 jaar mag ook weer van start, maar de spelers moeten daarbij de 1,5 meter afstand in acht houden. 

  Als ELI zijn we natuurlijk erg blij dat er weer gesport mag gaan worden! We gaan alles in het werk stellen om dit mogelijk te maken, waarbij de gezondheid en veiligheid van spelers, vrijwilligers, trainers, leiders, terreinmeesters en iedereen die betrokken is bij de training voorop staat. 

  Zoals door de minister-president ook is aangegeven, zijn de gemeenten 'in de lead' van het hele proces om trainingen weer op te starten. Wij hebben daarom gisteren (vrijdag 24 april) ons plan van aanpak bij de gemeente ingediend waarin we voorstellen om vanaf maandag 4 mei te gaan starten. In ons plan van aanpak sluiten we uiteraard aan bij de protcollen zoals door NOC/NSF en de KNVB met ons gedeeld. 

  In afwachting van het overleg met de gemeente zijn we alvast bezig met het inventariseren van teams en spelers die willen en mogen trainen, en trainers en leiders die dit willen begeleiden. Vooropgesteld: als iemand het gezondheidsrisico om weer te gaan trainen te groot acht, respecteren wij als vereniging die keuze uiteraard ook. 

  Alvast vooruitkijkend staat vast dat er een aantal richtlijnen zullen gelden om alle risico's zo klein mogelijk te houden. Als ELI bepalen we bijvoorbeeld hoeveel trainers/leiders aanwezig mogen zijn afhankelijk van het aantal kinderen, en het sportprak blijft verder geheel en voor anderen (zoals ouders en grootouders) gesloten. De kantine gaat dus niet open, en ook de kleed- en douchegelegenheid niet. En zoals eerder al aangegeven gaan andere activiteiten niet door. Er wordt alleen getraind, zodra we daarvoor groen licht krijgen van de gemeente. 

  We houden jullie op de hoogte!