• Mariahout is ELI de baas

 • Tijdens deze drukbezochte derby 'De Ginder' was Mariahout een maatje te groot voor buurgenoot ELI. Het eerste wapenfeit was van ELI. Niels den Bol draaide zich mooi vrij en krulde de bal in de verre hoek. Doelman Dominique Leenders redde echter knap. In de 6e minuut kwam Mariahout op voorsprong. Jens Leenders legde de bal diep op Michel Leenders die vervolgens een afgemeten voorzet gaf op de vrijstaande Dennis Veldpaus. Dennis nam de bal goed aan en draaide de bal, buiten bereik van doelman Beau Bastiaans, in de kruising,1-0. Hierna was het Rob Wagemans die een knappe pass verstuurde op Tim Barten. Tim schoot naast. ELI nam het initiatief over van Mariahout zonder echt gevaarlijk te worden. Na een half uur had Mariahout een hele mooie aanval, wederom over de rechtervleugel. Opnieuw werd de vrijstaande Dennis Veldpaus gevonden. Dennis kreeg de bal onvoldoende onder controle en schoot ietwat gehaast over. Net voor rust kreeg Sander Scheepers een goede mogelijkheid maar zijn kopbal miste kracht.

  In de tweede helft kwam Serge van Hout in de ploeg van Mariahout voor de licht geblesseerde Kevin Ketelaars. Serge had een goede invalbeurt en liet zien dat hij nog veel toevoegt aan dit Mariahout. Mariahout begon goed en kreeg enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Een goede actie van Tim Barten vervolgde hij met een schot dat voorlangs ging. Een mooie steekbal van Rob Wagemans op de vrijstaande Sander Scheepers kreeg Sander nét niet goed genoeg onder controle anders kon hij vrij inschieten. Nu was het Bas Hollanders die dit verhinderde. Omdat Mariahout de trekker niet overhaalde bleef ELI geloven in een resultaat. Na een uur spelen kreeg Sander Scheepers dé mogelijkheid om op 2-0 te komen. Geheel vrijstaand schoot hij hard over. Een corner van Rob Wagemans draaide mooi in, tegen de lat. In de rebound schoot Freek Habraken naast. In de 85e minuut besliste Tim Barten de wedstrijd. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en schoot droog in de korte hoek: 2-0. 

  De zeer goed leidende scheidsrechter Islam Elsayyad, slechts 19 jaar, floot het eindsignaal waarna de spreekwoordelijke derde helft kon beginnen. Door dit resultaat behaalde Mariahout voor het eerst dit jaar twee overwinningen op rij en zal het in deze klasse eindigen boven de Laarbeekse buren ELI en ASV.

  Opstelling ELI:

  Beau Bastiaans, Bas Hollanders, Bart Verkuijlen, Frank van Berlo, Willem Slegers, Niels den Bol, Geert Minten (Randy van der Groef), Ruben van Hoof, Harm Hazenveld (Mart Bekkers), Stijn Donkers en Roel Donkers

   Foto: Huib van Zutphen is Stijn Donkers de baas. Op de achtergrond kijkt Rob Wagemans toe.