• Opnieuw verlies voor ELI

 • ELI begon tegen het hooggeplaatste Rood Wit’62 heel onfortuinlijk. Al in de 3e minuut kwamen de blauwwitten op een 1-0 achterstand. Een schot uit de 2e lijn werd in een mêlee van spelers zodanig van richting veranderd, dat doelman Beau Bastiaans direct kansloos was. Even later werd een kansrijk schot van de snelle Willem Slegers nog juist geblokkeerd en schoot Niels den Bol in de rebound over. Na dit wapenfeit nam de thuisclub duidelijk het initiatief. Dat resulteerde in de 14e minuut al in een 2etreffer. Onnodig verlies van een duel bij een diepe bal, die achter leek te gaan werd door de opgekomen verdediger van de thuisclub bij de eerste paal binnengeschoten, 2-0. ELI probeerde na deze onnodige tegentreffer de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan 2 kleine schietkansjes voor Niels den Bol en Willem Slegers en een kopbal van Lex Hollanders op het doelnet leverde dat in de 1e helft niet op. 

  Na rust bleef Rood Wit’62 de betere ploeg. Dat leverde binnen het kwartier 2 treffers op via twee rake kopballen. Na deze hopeloze 4-0 achterstand bracht Michael Thijs met Geert Minten en Dean van Zutphen nieuw elan binnen de ploeg. ELI ging beter combineren en was enkele malen dreigend voor het doel van Rood Wit’62. Zo viel de bal uit een vrije trap van Aaron Hurkx juist aan de voor ELI verkeerde kant van de paal.  In de 78e minuut kwam ELI met 10 man te staan toen dezelfde Hurkx commentaar op de leiding had. 

  In de slotfase wist de thuisclub het numerieke overwicht niet meer in een treffer uit te drukken, een bal belandde op de paal en een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. 

  Na de duels tegen de nummer 2 en 3 van de ranglijst ontvangt ELI zondag met sv Brandevoort opnieuw een hooggeplaatst team, namelijk de nummer 4.  

  Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Mart Bekkers, Lex Hollanders, Frank van Berlo, Bart Verkuijlen (Dean van Zutphen), Aaron Hurkx, Ruben van Hoof, Niels den Bol, Patrick Swinkels (Stijn Donkers), Willem Slegers (Geert Minten) en Robert Neilen.

  Foto: Patrick Swinkels is ten val gebracht, Aaron Hurkx kijkt toe. Op de achtergrond Robert Neilen.