• Opnieuw winst voor ELI

  • ELI boekte tegen Pusphaira de 4 e overwinning in successie. De Eindhovense studentenploeg werd op eigen terrein met 2-4 verslagen. Hierdoor doet ELI nog volop mee om de 3 e plaats in de eindrangschikking. Het team van trainer Michael Thijs leek een simpele zege te boeken. De thuisclub werd in de beginfase met name over de linkerflank volledig overlopen door vooral de sterk acterende Aaron Hurkx. Jaccy van den Enden was 2 keer dicht bij de openingstreffer, maar beide keren ontbrak het tikkeltje geluk. Ook schoten van Danny de Koning en een kopbal van Lex Hollanders werden door de doelman van Pusphaira gestopt. In de 18 e minuut kwam ELI dan toch op voorsprong. Het was Aaron Hurkx, die de bal hoog in het net joeg, 0-1. Hierna was ELI nog duidelijk de bovenliggende partij, maar wegens een aantal slordigheden in de opbouw wist ELI niet veel doelrijpe kansen te creëren. De thuisclub kon hier weinig tegenover stellen. Tot de 45 e minuut. Toen was het V.d. Waerden, die de bal uit een vrije trap onhoudbaar
    voor Beau Bastiaans tussen de palen schoot, 1-1.
    Na rust was de wedstrijd veel meer in evenwicht en gaven beide defensies weinig kansen weg. In de 65 e minuut kwamen de Blauwwitten opnieuw op voorsprong. Een lange bal van Maurice Vinkenburg werd door Jaccy van den Enden fraai gecontroleerd en in het doel gewerkt, 1-2. Hierna controleerde ELI de wedstrijd door de bal beter in de ploeg te houden. In de 79 e minuut wist de Pusphaira-goalie een schot van Niels den Bol nog tot hoekschop te verwerken. Hieruit kwam de mooiste treffer uit voort. Lars Teuben zette met een schijntrap de defensie op het verkeerde been, waardoor Coen Brouwers doeltreffend kon uithalen, 1-3. Hierna was het wachten op een grotere uitslag. Jaccy van den Enden liet een riante kans op zijn tweede doelpunt schieten. Een minuut later stelde hij wel Niels den Bol in staat om de 1-4 binnen te schieten. Het slotakkoord werd toch door de thuisclub gezet. Kolen profiteerde van onoplettendheid in de ELI-defensie, 2-4.

    Zondag a.s. treedt ELI op eigen terrein aan tegen DVS uit Aalst, waartegen eerder met 2-0 werd verloren.
    Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Roel van Mook, Lars Teuben, Lex Hollanders, Aaron Hurkx, Coen Brouwers, Jordi van der Eijnden (46, Maurice Vinkenburg), Niels den Bol, Yoeri Arts, Jaccy van den Enden en Danny de Koning (73, Roel Donkers).

  • Foto: Yoeri Arts in duel met een speler van Pusphaira. Lex Hollanders volgt het gespannen.