• Strijdlustig ELI pakt zege

 • Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft ELI een verdiende 2-1 overwinning geboekt op middenmoter SPV. Duidelijk bleek, dat de mannen van trainer Jeroen Vermaas er op gebrand waren om het slechte presteren tegen Rood Wit ’62 recht te zetten. Dat leverde zeker in de 2e helft een heel aantrekkelijk en tot de laatste minuut spannend duel op tegen een goed voetballend SPV. De Blauwwitten namen direct het initiatief. Dat leverde in de 1e helft tegen de stugge SPV-defensie enkele kleinere doelkansen op voor Milos Milosevic, Floris van Hout en Jeremy Raaijmakers. Aan de andere zijde wist ook de Vlierdense ploeg weinig gevaar te stichten. Alleen spits Rijnders en Van de Berg kregen een schietkans, die beide de juiste richting misten.

  Het echte vuurwerk vond direct na de theepauze plaats. De thuisclub pinde SPV meteen vast op eigen helft, maar bij de eerste de beste snelle uitval scoorde Bram Rijnders de 0-1. ELI toonde volop veerkracht en het was de onvermoeibare Ruben van Hoof, die in de 49e minuut de 1-1 gelijkmaker achter doelman Louwers kopte. Even later leek de 2-1 op het scorebord te komen, maar op advies van de grensrechter werd het doelpunt wegens buitenspel van een andere speler afgekeurd. Kort hierna kon Milosevic een afgemeten voorzet van de snelle Aaron Hurkx net niet doeltreffend afronden. Na ruim een uur spelen viel dan toch de verdiende 2-1. Doelman Louwers kon na een fraaie actie van Ruben van Hoof de inzet nog keren. De rebound werd een prooi van de attente Niels den Bol.

  Hierna wist de thuisclub enkele goede doelkansen te creëren, maar Tijn van Hout en Jaccy van den Enden vonden de SPV-goalie op zijn post. In het laatste kwartier gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, waardoor een heel open duel ontstond met kansen aan beide zijden. Doelpunten bleven echter uit, waardoor ELI mee bovenin blijft draaien.

  Zondag speelt ELI de uitwedstrijd tegen SV De Braak. Donderdag 23 november staat om 20.00 uur de eerder afgelaste derby tegen het ongeslagen ASV’33 op het programma.

  Opstelling ELI: Erik Swinkels, Joost van Kasteren, Floris van Hout, Lars Teuben, Aaron Hurkx, Teun van den Boom (68, Lex Hollanders), Ruben van Hoof, Niels den Bol, Jaccy van den Enden, Milos Milosevic (60, Youri Arts) en Jeremy Raaijmakers (43, Tijn van Hout).

  Foto: Milos Milosevic tussen 2 verdedigers in. Jaccy van den Enden(7) en Niels den Bol kijken toe.