• Toegangspoort Laola-veld door vuurwerk vernield

 • Op woensdag 3 maart jl. zijn wij letterlijk en figuurlijk opgeschrikt door vandalisme met vuurwerk op ons sportpark. Die middag hebben een groep van 6 jongens het nodig gevonden om de onlangs gerealiseerde toegangspoort naar het veldje op te blazen.

  Waarom we hierover nu pas berichten?

  Door camera-beelden en snel schakelen na het horen van de vuurwerkknal, weten we wie deze 6 jongens zijn. Handhavers van de gemeente waren snel ter plaatse. Helaas te laat voor een zogenaamde betrapping op ‘heter daad’ als het gaat om het gebruik van vuurwerk, maar de namen van de jongens zijn genoteerd. Het betreden van het sportpark buiten de openingstijden is immers ook niet toegestaan.

  Omdat de 6 jongens ontkenden iets te maken te hebben met het vuurwerk en de daarmee opgeblazen toegangspoort, konden de handhavers op dat moment voor ELI niets meer betekenen. We hebben vervolgens aangifte gedaan bij de politie. Hen hebben we de beelden van onze camera’s verstrekt, en de informatie die de handhavers voor ons hadden vergaard.

  Op die beelden zijn de 6 jongens op 4 scooters om 15.12 uur duidelijk te zien, wanneer zij proberen het sportpark aan de voorkant te betreden. Omdat dat niet lukte, zijn ze vervolgens via de achterzijde van het sportpark naar binnen gegaan. De vuurwerkknal is omstreeks 15.30 uur waargenomen.

  Ontkennen heeft dus feitelijk weinig zin, maar helaas blijven deze 6 jongens dat wel doen. Wij hopen dat de politie de zaak net zo hoog opneemt als dat wij dat doen! En vooral doen we via deze weg een (moreel) appèl op deze jongens om zich te melden en met ons om de tafel te gaan. Dan kunnen we bespreken hoe we de ontstane schade samen kunnen oplossen.

  Het is erg triest om te moeten zien dat kort na het vele werk van al onze ELI-vrijwilligers, en niet te vergeten de gedane investering, om het Laola-veldje na een aantal ‘reguliere’ vernielingen hufterproof te maken, letterlijk het grove geschut is gehaald om alsnog doelbewust en doelloos schade aan te richten.