• Update impact coronavirus op ELI

 • Op dinsdagavond 31 maart jl. heeft minister-president Mark Rutte aangegeven dat de eerder getroffen maatregelen rondom het coronavirus zijn verlengd tot en met 28 april. Scholen zijn in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten en grote evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Ook gaf de minister-president aan dat het niet te verwachten is dat alles direct daarna weer ‘normaal’ zou zijn.

  KNVB

  Als gevolg daarvan heeft de KNVB besloten dat de amateurcompetitie dit seizoen niet meer hervat wordt. Er komen geen eindstanden, dus geen kampioenen, promovendi en degradanten. In de praktijk betekent dit dat ELI 1 komend seizoen in dezelfde klasse start als dit seizoen. Voor al onze teams verloopt inschrijving en indeling in lijn met afgelopen jaren.

  Het hele bericht van de KNVB lees je hier: 

  Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.
  www.knvb.nl

   
  Wat heeft ELI besloten?

  Het sportpark is vooralsnog gesloten tot 1 juni. Er vinden geen activiteiten plaats. Zoals al gezegd geen wedstrijden, maar er wordt ook niet getraind en er zijn ook geen nevenactiviteiten. De agenda is en blijft voorlopig leeg.

  We houden uiteraard de berichtgeving goed in de gaten en zijn dan ook bezig met scenario’s voor als het sportpark weer open kan gaan, om te kijken of we een alternatief programma in de zomermaanden kunnen bieden bijvoorbeeld. Met de gemeente gaan we in overleg of het groot onderhoud al eerder kan plaatsvinden, nu dat normaal gesproken in die periode wordt gedaan.

  Op dit moment zijn we binnen de jeugd ook volop bezig met de indelingen van het nieuwe seizoen. Daarover volgt binnenkort meer informatie. Voor de senioren geldt dat de inventarisatie op korte termijn opgestart zal gaan worden.

  Daarnaast kun je een aantal zaken wél alvast in je agenda zetten:

  • Het jeugdkamp dat gepland staat voor 19 en 20 juni
  • We hebben de NLDoet activiteit verplaatst naar zaterdag 11 juli
  • De 21e editie van het jaarlijke Familietoernooi zal dit jaar niet plaatsvinden op Hemelvaartsdag, maar op zaterdag 22 augustus

  Voor al deze activiteiten geldt: nadere informatie volgt, en de data zijn wel ook onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

  De vrijwilligersavond (voorheen kaderavond) willen we eind oktober of begin november plannen.

  Financiën

  Als het om de financiën gaat, gaan we als bestuur aan het einde van het seizoen de balans opmaken. Het is nu nog te vroeg om te zeggen wat een en ander voor ons precies betekent. Aan de ene kant lopen we veel inkomsten mis op dit moment, maar aan de andere kant zijn we ook hard bezig om die verliezen zo goed als mogelijk op te vangen. Zo gaan we aanspraak maken op en gebruikmaken van de financiële voorzieningen die het Kabinet en de KNVB in het vooruitzicht hebben gesteld, en gaan we  met de gemeente om tafel als het gaat om betaling van de huur.

  Natuurlijk hebben we ook al in praktische zin gekeken naar besparingen door apparatuur die we niet gebruiken uit te schakelen en de thermostaat uit te zetten onder andere.

  Noemenswaardig is hier zeker ook dat onze trainer van onze senioren selectie heeft aangegeven zijn salaris per maart stop te willen zetten, en dat onze vrijwilligers die daar een vergoeding voor krijgen, van die vergoeding afzien in deze coronatijd.

  Voorraad en Super Sociaal

  Zoals jullie wellicht elders al hebben kunnen lezen wordt door Bavaria het bier kosteloos opgehaald, en op het moment dat we weer open kunnen bijgevuld. Onze verdere voorraad is gecheckt op houdbaarheid, waarbij gelukkig een groot deel van onze voorraad nog lang houdbaar is en op ons wachten tot we weer op het sportpark mogen. Voor een deel geldt dat helaas niet. We hebben spullen weg moeten gooien, hebben een deel nog kunnen verkopen, maar hebben ook besloten een deel (het gaat dan om blikjes frisdrank) te doneren aan Super Sociaal. Dat is de door Laarbeek rijdende supermarkt voor mensen die te weinig inkomsten hebben om in de gewone supermarkt boodschappen te kunnen doen. In tijden als deze zijn we er immers ook om elkaar te helpen!

  En een bizarre tijd is het. We willen daarom tot slot als bestuur van ELI via deze weg iedereen sterkte en veel gezondheid toe wensen. We hopen dat we elkaar snel weer mogen ontmoeten op het sportpark!  Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie uiteraard altijd bij ons terecht.

  Sportieve groet! Bestuur ELI