• Voorbeschouwing ELI – Steensel

  • Kan ELI een stap zetten naar mogelijke promotie?

    De uitstekende prestaties van ons vaandelteam met 8 keer een overwinning en alleen een verliespartij tegen kampioen Acht heeft uiteindelijk geleid tot het behalen van de 3e periodetitel en een meer dan keurige 3e plaats in de eindrangschikking. Als bonus hiervan mag nu deelgenomen worden aan  de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Met 20 andere periodekampioenen zal het team van trainer Michael Thijs strijden om 5 promotieplaatsen. Het spreekt voor zich dat promotie een heel zware klus zal zijn. Er zullen dan binnen 8 dagen 3 wedstrijden met winst afgesloten moeten worden. Vanmiddag is Steensel de eerste tegenstander, een voor ELI onbekende ploeg uit De Kempen. Steensel wist beslag te leggen op de 4e plaats met 46 punten, maar kon in de laatste wedstrijden geen potten breken. Mocht ons vaandelteam van Steensel winnen, dan moet op 14, 15 of 16 juni een uitwedstrijd gespeeld worden tegen GSBW uit Goirle. Slaagt ELI er in om ook deze moeilijke tegenstander te verslaan, dan vindt op zondag 19 juni op neutraal terrein de beslissende wedstrijd om promotie plaats tegen een nog niet bekende tegenstander.
    Het is vele jaren geleden, dat ons vaandelteam uitzicht had op promotie naar de 3e klasse. Daarom kan het niet anders dan dat eenieder die onze blauwwitten een goed hart toedraagt vanmiddag present is op ons sportpark ’t Luijtelaar. Wellicht kunnen dan de oude tijden herleven als vanaf “d’n bult” een heel grote groep supporters, getooid in het blauwwit, als echte 12e en misschien wel 13e man, vanaf de zijlijn zorgt voor vocale ondersteuning van ons vaandelteam.Dat zou natuurlijk schitterend zijn.
    In de ELI-kantine is daarna volop gelegenheid om te (dag)dromen over promotie en zoete herinneringen op te halen uit het verleden (promotieduel tegen Reusel Sport). Zeker is, dat ook bij verlies, door onze vereniging teruggeblikt kan worden op een heel geslaagd seizoen 2021-2022.

    Onze prognose voor deze middag is in elk geval een heel spannend  duel met weinig uitgespeelde kansen en een 1-0 eindstand.