• ELI 1 Promoveert naar de 3e Klasse! Gefeliciteerd !!!
 • Voorbeschouwing ELI – sv Olympia Schinveld

 • Behoudt ELI de kans  om te promoveren??

  Vanmiddag staat er best veel op het spel voor beide verenigingen. Weet het eerste team uit het Zuid-Limburgse Schinveld zich te handhaven in de 3e klasse of moet het na 2 seizoenen weer terugkeren naar de 4e klasse? Voor het vaandelteam van onze vereniging is het de vraag of het nu eindelijk wel lukt om te promoveren naar de 3e klasse: Is 3x nu wel scheepsrecht? In de afgelopen 2 seizoenen was steeds de 2e ronde van de promotiewedstrijden het eindpunt. Het wordt zonder enige twijfel een heel enerverend duel op ons eigen sportpark: ELI, de nummer 2 in de eindrangschikking van een 4e klasse tegen sv Olympia Schinveld, de nummer 10 van een 3e klasse. Zeker is al wel, dat ASV’33 en sv Brandevoort, de nummers 3 en 4 van onze klasse, uitgeschakeld zijn voor promotie en dat onze nabuur Mariahout nog wel met onze Blauwwitten in de race is voor promotie. Het zou voor onze vereniging natuurlijk prachtig zijn om aan het einde van een seizoen, waarin heel veel vakwerk en ook vrijwilligerswerk is verzet om de kantine een algehele upgrade te geven en toekomstbestendig te maken, niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant, dé kers op deze taart wordt gezet door promotie naar de 3e klasse.

  Dat is dan 20 jaar geleden, toen ELI -samen met Lierop!!- degradeerde. De winnaar van ELI – sv Olympia Schinveld speelt volgende week zondag op neutraal terrein tegen de winnaar van Milsbeek – HBV (uit Beers), de nummers 2 en 4 uit een andere 4e klasse.

  De winnaar hiervan promoveert. De verliezer blijft 4e-klasser.

  Deze allerlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen mag je als ELI-supporter absoluut niet missen!! Je moet hier bij zijn!! Het is ook zaak om met z’n allen als een soort 12e man het team van trainer Jeroen Vermaas vocaal te ondersteunen. Het zou mooi zijn als iedereen bij deze gelegenheid in de ELI-kleuren zou komen: blauw en wit.

  De kantine kan helaas vanwege de verbouwing niet gebruikt worden, maar het bestuur heeft voor een heel passende oplossing gezorgd.

  Onze plaatselijke brouwer zal present zijn voor de lekkere dronk en buiten de kantine is Wendy’s broodjesaanwezig voor de lekkere snack. En om het geheel nog aantrekkelijk er gezelliger te maken is er voor de kinderen een gratis disco. Het wordt een heerlijke happaning!!

  Onze prognose: Uiterst spannend, maar ELI weet de 1-0 vast te houden.